![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Kaszę gryczaną przygotuj zgodnie z instrukcją naopakowaniu.
Kalafiora podziel na różyczki i zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę.
Po 2 minutach dodaj kalafiora, curry, sól, pieprz i duś na średnim ogniu przez 25 minut.
W trakcie smażenia podlewaj kalafiora wodą, poczekaj, aż się wchłonie, czynność powtarzaj do całkowitej miękkości kalafiora.
Pod koniec duszenia zalej kalafiora śmietaną sojową i dobrze wymieszaj.
Curry z kalafiora wymieszaj z kaszą gryczaną i posyp świeżą natką pietruszki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
robię regularnie. to doskonałe jedzenie. mój ulubiony. Curry z kalafiora bez kaszy gryczanej używam również jako dodatek do innych dań.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobre i smaczne. Idealna opcja do przetwarzania kalafiora 😊
Tłumaczenie automatyczne
Smacznie i prosto😊
Tłumaczenie automatyczne