Burgery z komosy ryżowej i fasoli
- 20 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 750 Kcal
- 47 g białek
- 16 g tłuszczów
- 105 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ugotuj komosę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie dodaj do niej odcedzoną fasolę, płatki owsiane, drobno posiekany szpinak i jajka.
Wymieszaj, dodaj przyprawę curry i tymianek, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej na średnim ogniu patelnię nieprzywierającą. Z masy fasolowej uformuj 2 spore placki.
Ułóż je na rozgrzanej patelni i smaż z każdej strony przez co najmniej 4 minuty. Rozkrój bułki i przez chwilę piecz je razem z burgerami, przez ok. 1 minutę z każdej strony.
Posmaruj bułki majonezem sojowym, ułóż na nich plastry pomidora, a na nich burgery.
Podawaj same lub z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobry
Tłumaczenie automatyczne
na pewno spróbuje
Pyszne. Prosty. Polecam. Idealna ilość na obfity obiad dla 2 osób.
Tłumaczenie automatyczne