SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj w kubku wodę, mleko, cukier i pokruszone drożdże. Odstaw w ciepłe miejsce, aby powstał zaczyn.

2

Mąkę przesiej do dużej miski i wymieszaj z gotowym zaczynem, solą i olejem.

3

Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (potrwa to około godziny).

4

Blachę pokryj papierem do pieczenia.

5

Z ciasta uformuj bułeczki i ułóż je na blasze. Jeżeli ciasto zbytnio się klei, podsyp je mąką. Odstaw na 15 minut, żeby jeszcze podrosły.

6

W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220°C.

7

Jeżeli lubisz bułki dyniowe, bezpośrednio przed pieczeniem posmaruj je odrobiną wody i posyp pestkami dyni.

8

Blachę umieść w piekarniku i piecz przez 25 minut w temperaturze 220°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

MaryeF
03. stycznia 2024

Świetne, łatwe, pyszne. Zamiast dyni użyłam słonecznika i też wyszło super :)

Tłumaczenie automatyczne

Katka Bartošová
09. października 2023

Świetnie!

Tłumaczenie automatyczne

Charlie105
18. września 2023

Szybkie i smaczne! Następnym razem spróbuję na zakwasie zamiast drożdży.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu