
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Wymieszaj w kubku wodę, mleko, cukier i pokruszone drożdże. Odstaw w ciepłe miejsce, aby powstał zaczyn.
Mąkę przesiej do dużej miski i wymieszaj z gotowym zaczynem, solą i olejem.
Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (potrwa to około godziny).
Blachę pokryj papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj bułeczki i ułóż je na blasze. Jeżeli ciasto zbytnio się klei, podsyp je mąką. Odstaw na 15 minut, żeby jeszcze podrosły.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220°C.
Jeżeli lubisz bułki dyniowe, bezpośrednio przed pieczeniem posmaruj je odrobiną wody i posyp pestkami dyni.
Blachę umieść w piekarniku i piecz przez 25 minut w temperaturze 220°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Był trochę podejrzany, ponieważ ciasto było dość mokre. Najwyraźniej tak musi być. Bułki są cudownie udane i bardzo dobrze smakują. Piekarnik na parze i pieczony przez 10 minut na parze, następnie 10 minut bez pary.
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego
Cały przepis to kiepska, ciężka mąka, ogromna ilość drożdży, więc na każdy funt trzeba wrzucić około 15 gramów żywca, a nie 20 gram suszu. I zmieszaj mąkę, tylko chleb orkiszowy będzie gęsty i będzie źle pokrojony.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Znowu trochę dziwny przepis ... jakoś drozdy nie pomogły wyzdrowieć. Atrakcyjny.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego