SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 191 Kcal
  • 7 g białek
  • 5,3 g tłuszczów
  • 30,7 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

12 sztuki

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj w kubku wodę, mleko, cukier i pokruszone drożdże. Odstaw w ciepłe miejsce, aby powstał zaczyn.

2

Mąkę przesiej do dużej miski i wymieszaj z gotowym zaczynem, solą i olejem.

3

Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (potrwa to około godziny).

4

Blachę pokryj papierem do pieczenia.

5

Z ciasta uformuj bułeczki i ułóż je na blasze. Jeżeli ciasto zbytnio się klei, podsyp je mąką. Odstaw na 15 minut, żeby jeszcze podrosły.

6

W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220°C.

7

Jeżeli lubisz bułki dyniowe, bezpośrednio przed pieczeniem posmaruj je odrobiną wody i posyp pestkami dyni.

8

Blachę umieść w piekarniku i piecz przez 25 minut w temperaturze 220°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Katka Bartošová
09. października 2023

Świetnie!

Tłumaczenie automatyczne

Charlie105
18. września 2023

Szybkie i smaczne! Następnym razem spróbuję na zakwasie zamiast drożdży.

Tłumaczenie automatyczne

Eliška Eliška
05. lipca 2023

Po wyrobieniu ciasta zaczęłam tego żałować, wyglądało okropnie, strasznie się kleiło. Ale po upieczeniu pyszne!!! Nie daj się zastraszyć 😆

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu