
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Marchewkę wyszoruj, oskrob i zetrzyj na tarce.
Zblenduj ugotowaną fasolę i czerwoną soczewicę, szalotkę i czosnek.
Dodaj utartą marchewkę.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i płatkami drożdżowymi.
Na koniec dodaj jajko i wymieszaj.
Formuj z masy kotleciki i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Wstaw placuszki do piekarnika i piecz przez 40 minut w temperaturze 190°C albo upiecz je na grillu kontaktowym (10 minut z każdej strony na średnim ogniu).
Bułki przetnij na pół, na każdej umieść plasterek czerwonej cebuli i kilka liści sałaty.
Ułóż na nich burgera i przykryj kolejną warstwą sałat oraz drugą połową bułki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
5
Świetny. W mojej prezentacji bardziej przypomina klopsik z domowymi frytkami. Na pewno nie gotowałam ostatni raz 😊
Tłumaczenie automatyczne