SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W misce wymieszaj mąkę orkiszową, płatki owsiane, karob i proszek do pieczenia.

2

W drugim naczyniu ubij rozpuszczone masło, jajka, miód i ekstrakt.

3

Połącz suche i mokre składniki, ugnieć ciasto, zawiń je w folię spożywczą i włóż na 1 godzinę do lodówki.

4

Wyjmij schłodzone ciasto i rozgrzej piekarnik do 170°C.

5

Z ciasta formuj niewielkie placuszki o grubości ok. 0,5 cm i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasta powinno wystarczyć na ok. 25 placuszków o średnicy 3-4 cm.

6

Blachę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 160–170°C przez 10-15 minut.

Nasza rada
Ciasteczka na drugi dzień zmiękną. Możesz je wtedy schować do pudełka i przechowywać przez kilka dni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Stáňa Hájková
06. kwietnia 2022

Mój 1,5-letni syn je uwielbia!

Tłumaczenie automatyczne

p7c2z9gddw@privaterelay.appleid.com
19. stycznia 2022

Lindula
23. grudnia 2021

Bardzo dobrze

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu