![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ubij w misce mokre składniki na ciasto: olej kokosowy, mleko migdałowe, syrop klonowy, skórkę z cytryny, jajka i ekstrakt waniliowy. Ubijaj trzepaczką przez co najmniej 2 minuty, tak by ciasto było dobrze napowietrzone.
Do drugiego naczynia przesiej suche składniki: mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Połącz zawartość obu misek i ubij gładkie ciasto.
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Przygotuj sobie formę do magdalenek. Każdą z nich dokładnie wysmaruj olejem kokosowym i posyp mąką pełnoziarnistą. Przelej ciasto do dzbanka lub garnka z dzióbkiem i wlewaj niewielkie porcje do foremek, zaczynając od szerszej końcówki, a kończąc przy węższej.
Po napełnieniu wszystkich foremek stuknij kilkakrotnie blachą o blat, by rozbić pęcherzyki powietrza w cieście. Wstaw do piekarnika i piecz ciastka przez 10 minut w temperaturze 190°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Czy mogę zapytać, jak długo żyją biedronki? :)
Tłumaczenie automatyczne
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne