
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Zblenduj płatki ze śliwkami, dodaj kakao i ok. 3 łyżki wody. Jeżeli ciasto jest zbyt zbite, dodaj odrobinę wody.
Wyrób ciasto, dodaj 20 g miodu i 50 g oleju kokosowego. Odstaw.
Przygotuj krem. Zblenduj wiórki, 60 g oleju kokosowego i resztkę miodu, aż do uzyskania gładkiej masy (ok. 10 minut).
Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Posmaruj je kremem kokosowym, zwiń i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Roladę możesz posypać wiórkami kokosowymi.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Czy nadzienie to naprawdę tylko kokos i miód?
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
doskonały
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Nie robię tego ostatni raz 😋
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego