![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Zblenduj płatki ze śliwkami, dodaj kakao i ok. 3 łyżki wody. Jeżeli ciasto jest zbyt zbite, dodaj odrobinę wody.
Wyrób ciasto, dodaj 20 g miodu i 50 g oleju kokosowego. Odstaw.
Przygotuj krem. Zblenduj wiórki, 60 g oleju kokosowego i resztkę miodu, aż do uzyskania gładkiej masy (ok. 10 minut).
Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Posmaruj je kremem kokosowym, zwiń i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Roladę możesz posypać wiórkami kokosowymi.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Rolada w sumie się udała, ale farsz musiałam zrobić z dwóch porcji, bo był strasznie mały i nawet nie można powiedzieć, że dało się go rozsmarować. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis jest dość bez smaku i lepiej byłoby dodać więcej miodu lub czegoś, co doda mu smaku.
Tłumaczenie automatyczne
rewelacyjna rolada, od dziś robię tylko w tej wersji. Dodałam również nasiona chia
Tłumaczenie automatyczne
Dzień dobry, dobrze byłoby dołączyć zdjęcia procesu w przepisach, aby ktoś, kto spróbuje tych przepisów po raz pierwszy, mógł zobaczyć spójność. Albo poradźcie co zrobić jak ciasto za bardzo jogurtowe bo jestem właśnie w takim momencie że tak jest i nie wiem co z tym zrobić żeby wyszło ciasto a nie jogurt . Czy ktoś może doradzić co zrobić w takim przypadku? Staram się dodawać płatki i więcej daktyli, a ciasto nadal takie jest i w ogóle nie daje się rozwałkować. Jestem zawiedziona instrukcją do przepisu, bo zupełnie mi nie wyszło, a mimo, że dodałam wystarczająco dużo płatków, to i tak jest to ciasto, którego w ogóle nie da się rozwałkować. Dziękuję
Tłumaczenie automatyczne