Rolada kokosowa
- 280 min.
- 0 min.
- Średnie
- 16 porcje
Rolada to popularny deser, który niesłusznie uważa się za przeżytek z lat 90. Spróbuj zdrowszej wersji rolady z płatków owsianych i suszonych śliwek, nie zawiedziesz się.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 156 Kcal
- 2 g białek
- 10 g tłuszczów
- 14 g węglowodanów
Składniki
16 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Zblenduj płatki ze śliwkami, dodaj kakao i ok. 3 łyżki wody. Jeżeli ciasto jest zbyt zbite, dodaj odrobinę wody.
2
Wyrób ciasto, dodaj 20 g miodu i 50 g oleju kokosowego. Odstaw.
3
Przygotuj krem. Zblenduj wiórki, 60 g oleju kokosowego i resztkę miodu, aż do uzyskania gładkiej masy (ok. 10 minut).
4
Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Posmaruj je kremem kokosowym, zwiń i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
5
Roladę możesz posypać wiórkami kokosowymi.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nie wiem, gdzie popełniono błąd, ale nie będę próbował ponownie
Tłumaczenie automatyczne
Rolada w sumie się udała, ale farsz musiałam zrobić z dwóch porcji, bo był strasznie mały i nawet nie można powiedzieć, że dało się go rozsmarować. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis jest dość bez smaku i lepiej byłoby dodać więcej miodu lub czegoś, co doda mu smaku.
Tłumaczenie automatyczne
rewelacyjna rolada, od dziś robię tylko w tej wersji. Dodałam również nasiona chia
Tłumaczenie automatyczne