SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Podsmaż cebulkę na oliwie. Dodaj marchewkę i smaż przez ok. 5 minut.

2

Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez kolejne 2 minuty.

3

Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Wymieszaj i podlej bulionem.

4

Doprowadź do wrzenia i wsyp czerwoną soczewicę oraz suszony tymianek.

5

Gotuj, aż soczewica zmięknie (ok. 25 minut).

6

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

7

Jeżeli lubisz pikantne smaki, dopraw zupę szczyptą suszonego chili.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Nikol Tauschová
02. marca 2024

Bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

fhvdnrkms7@privaterelay.appleid.com
15. lutego 2024

Do zupy zetrzyłam także na grubą tarce seler i pietruszkę. Zupa jest doskonała.

Tłumaczenie automatyczne

Lenka Stárková
21. stycznia 2024

Świetne i proste! 👍 Na koniec dodaję jednego ziemniaka i łyżkę cukru. Zamiast świeżych pomidorów używam pomidorów z puszki. 🙂

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1301908
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu