![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Podsmaż cebulkę na oliwie. Dodaj marchewkę i smaż przez ok. 5 minut.
Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Wymieszaj i podlej bulionem.
Doprowadź do wrzenia i wsyp czerwoną soczewicę oraz suszony tymianek.
Gotuj, aż soczewica zmięknie (ok. 25 minut).
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli lubisz pikantne smaki, dopraw zupę szczyptą suszonego chili.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetnie, właśnie dodałam bazylię
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobry
Tłumaczenie automatyczne
Do zupy zetrzyłam także na grubą tarce seler i pietruszkę. Zupa jest doskonała.
Tłumaczenie automatyczne