
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż na dużym ogniu przez około 1-3 minuty. Następnie zmniejsz ogień i dodaj starte ząbki czosnku do garnka, wymieszaj i pozwól czosnkowi się zwinąć (zajmie to 1-2 minuty).
Dodaj do garnka kminek, bazylię, kolendrę i przyprawy curry. Wymieszaj i natychmiast dodaj 700 ml bulionu. Przykryj garnek pokrywką i doprowadź mieszankę do wrzenia. Do gotującej się mieszanki dodaj liście szpinaku, ponownie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Ugotowaną mieszankę odstaw do ostygnięcia i zmiksuj za pomocą blendera. Dopraw zupę solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Gotową zupę podziel na 4 talerze i podawaj z łyżką tahini.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
pyszna
pyszna zupa bez jednego błędu!
Tłumaczenie automatyczne
Świetna zupa, dość charakterystyczny smak dzięki przyprawom.
Tłumaczenie automatyczne