Zupa pieczarkowa
- 20 min.
- 40 min.
- Łatwe
- 6 porcje
Rozgrzej się lekką zupą pieczarkową z twistem. Zamiast zwykłej śmietany i zasmażki dodaliśmy do niej śmietanę sojową i mleko roślinne, dzięki czemu jest w pełni wegańska.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 98 Kcal
- 3 g białek
- 5 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
6 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Dymkę umyj, drobno posiekaj i podsmaż w garnku na łyżce oliwy.
2
Następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż na średnim ogniu przez 5 minut.
3
Dolej bulion, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 20 minut do miękkości.
4
Następnie dolej śmietanę oraz mleko i gotuj przez kolejne 10 minut.
5
Ugotowaną zupę odstaw na chwilę na bok, a następnie zblenduj na gładką masę.
6
Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały
Tłumaczenie automatyczne
Znakomicie, gdy nie wiem, zupa zawsze ją ratuje.
Tłumaczenie automatyczne
Robiłam z córką i jest REWELACYJNE. Przepis naprawdę świetny, na pewno jeszcze go ugotujemy.😉
Tłumaczenie automatyczne