
Jemy zdrowo i smacznie

Dymkę drobno posiekaj. W garnku rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną cebulkę i smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj utarty imbir i pokrojoną marchewkę. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejnych 10 minut. Podlej bulionem warzywnym, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości na średnim ogniu przez ok. 25 minut.
Ugotowaną zupę zdejmij z ognia i pozostaw do przestygnięcia, a następnie zblenduj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, mielonym chili i sokiem pomarańczowym.
Zupę podziel na 3 porcje, każdą z nich udekoruj 1 łyżką kwaśnej śmietany i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
mój 10-letni syn powiedział, że może być na liście
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego
Bardzo dobra. Dodałam śmietankę.
wspaniały smak, piękny kolor. Pychotka.