
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Obierz marchewkę i pokrój ją w kostkę.
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.
Dodaj szalotkę i czosnek, smaż przez ok. 2 minuty na średnim ogniu.
Dorzuć pokrojoną marchewkę i smaż wszystko na średnim ogniu przez kolejnych 5–10 minut.
Podlej bulionem i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka całkowicie zmięknie (ok. 20–30 minut).
Dopraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.
Gotową zupę pozostaw do ostygnięcia, a następnie zblenduj. Możesz lekko doprawdzić ją do smaku cukrem kokosowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobrze, dodałam propozycję białego jogurtu i bardzo polecam.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały! Do sosów dodałam śmietanę i bulion z kurczaka. Zrobię częściej!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego