SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 136 Kcal
  • 2 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 16 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Obierz marchewkę i pokrój ją w kostkę.

2

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.

3

Dodaj szalotkę i czosnek, smaż przez ok. 2 minuty na średnim ogniu.

4

Dorzuć pokrojoną marchewkę i smaż wszystko na średnim ogniu przez kolejnych 5–10 minut.

5

Podlej bulionem i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka całkowicie zmięknie (ok. 20–30 minut).

6

Dopraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.

7

Gotową zupę pozostaw do ostygnięcia, a następnie zblenduj. Możesz lekko doprawdzić ją do smaku cukrem kokosowym.

Nasza rada
Zupę marchewkową podawaj ze świeżymi ziołami i pieczywem razowym.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Dessi Sitta
22. października 2022

Danielle Takáčová
21. września 2022

Sofii Hošek
31. lipca 2022

Bardzo dobrze, dodałam propozycję białego jogurtu i bardzo polecam.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu