SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Obierz marchewkę i pokrój ją w kostkę.

2

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.

3

Dodaj szalotkę i czosnek, smaż przez ok. 2 minuty na średnim ogniu.

4

Dorzuć pokrojoną marchewkę i smaż wszystko na średnim ogniu przez kolejnych 5–10 minut.

5

Podlej bulionem i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka całkowicie zmięknie (ok. 20–30 minut).

6

Dopraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.

7

Gotową zupę pozostaw do ostygnięcia, a następnie zblenduj. Możesz lekko doprawdzić ją do smaku cukrem kokosowym.

Nasza rada
Zupę marchewkową podawaj ze świeżymi ziołami i pieczywem razowym.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Martina B
21. lutego 2024

Proste i pyszne - zamiast czosnku dodałam imbir i lekko dodałam sok pomarańczowy.

Tłumaczenie automatyczne

kristyna skoumalova
17. grudnia 2023

Staňule
23. października 2023

Proste, szybkie i pyszne. Dodałem odrobinę kurkumy i jest ok.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu