![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Obierz marchewkę i pokrój ją w kostkę.
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.
Dodaj szalotkę i czosnek, smaż przez ok. 2 minuty na średnim ogniu.
Dorzuć pokrojoną marchewkę i smaż wszystko na średnim ogniu przez kolejnych 5–10 minut.
Podlej bulionem i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka całkowicie zmięknie (ok. 20–30 minut).
Dopraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.
Gotową zupę pozostaw do ostygnięcia, a następnie zblenduj. Możesz lekko doprawdzić ją do smaku cukrem kokosowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Proste i pyszne - zamiast czosnku dodałam imbir i lekko dodałam sok pomarańczowy.
Tłumaczenie automatyczne
Proste, szybkie i pyszne. Dodałem odrobinę kurkumy i jest ok.
Tłumaczenie automatyczne