Zupa jarzynowa z fasolą
- 10 min.
- 25 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Przepis na smaczną zupę pełną warzyw.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 155 Kcal
- 9 g białek
- 1 g tłuszczów
- 25 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Umyj i obierz warzywa. Marchewkę i szalotki pokrój na kawałki.
2
Do garnka wlej bulion warzywny i dodaj kalafiora, pokrojoną marchewkę, szalotkę i pomidory z puszki. Doprowadź do wrzenia. Przykryj garnek i gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu.
3
Dodaj fasolę i gotuj przez kolejnych 10 minut. Zdejmuj garnek z ognia i poczekaj, aż zupa trochę ostygnie,a następnie zblenduj ją na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
4
Gotową zupę podziel na 4 porcje i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zupa szybka, prosta i gęsta. Doprawiłam papryką wędzoną, chili i sokiem z cytryny i jest pyszne.
Tłumaczenie automatyczne
Absolutnie świetnie! Mój nowy ulubieniec!
Tłumaczenie automatyczne
Naprawdę smaczna meksykańska zupa. Dodałem też trochę chili
Tłumaczenie automatyczne