Zupa fasolowa z dynią
- 15 min.
- 25 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Powoli zbliża się sezon na dynie. My wypatrujemy go z niecierpliwością, a Ty? Też je lubisz? Jeśli tak, zostaw nam dynię w komentarzu.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 426 Kcal
- 22 g białek
- 13,1 g tłuszczów
- 56,3 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Umyj i obierz warzywa. Dyni hokkaido nie trzeba obierać.
2
Cebulę drobno posiekaj, marchewkę i selera pokrój w kosteczkę, a dynię w większą kostkę, żeby całkowicie się nie rozgotowała. Czosnek pokrój w plasterki. Odcedź fasolę z puszki.
3
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę, selera i marchewkę, duś przez 5 minut na średnim ogniu. Dodaj czosnek, przecier, dynię i odcedzoną fasolę. Smaż przez kolejną minutę.
4
Następnie podlej bulionem. Gotuj przez 15–20 minut na wolnym ogniu. Ułóż na talerzach liście szpinaku, wlej gorącą zupę i posyp parmezanem.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe połączenie. Na koniec użyłam suszonej fasoli (namoczonej przez noc, gotowanej w bulionie przez około godzinę).
Tłumaczenie automatyczne
pyszne i szybkie w wykonaniu, dodałam płatki chili i por
Tłumaczenie automatyczne
Świetna zupa
Tłumaczenie automatyczne