SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

2

Oczyść i wydrąż dynię. Jabłka umyj i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój wszystko na niewielkie kawałki. Ułóż je na blasze.

3

Pokrój czosnek w plasterki i dodaj do dyni. Skrop wszystko 2 łyżkami oliwy i posyp suszonym tymiankiem.

4

Wstaw do piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 170–180°C.

5

Resztę oliwy rozgrzej w garnku i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę i upieczony czosnek.

6

Dodaj upieczoną dynię i jabłka. Podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.

7

Pozostaw zupę do ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem ręcznym.

8

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada
Przed podaniem możesz ozdobić zupę uprażonymi pestkami dyni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

DuskaJanko
18. lutego 2024

sonakucerovaaaaaseznamcz
22. maja 2023

Tak smaczne, a jednocześnie tak zdrowe. Wielka satysfakcja! 😍😍😍🙏🤩❤️

Tłumaczenie automatyczne

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
27. kwietnia 2023

Smaczny

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu