![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
Oczyść i wydrąż dynię. Jabłka umyj i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój wszystko na niewielkie kawałki. Ułóż je na blasze.
Pokrój czosnek w plasterki i dodaj do dyni. Skrop wszystko 2 łyżkami oliwy i posyp suszonym tymiankiem.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 170–180°C.
Resztę oliwy rozgrzej w garnku i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę i upieczony czosnek.
Dodaj upieczoną dynię i jabłka. Podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.
Pozostaw zupę do ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem ręcznym.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry
Tłumaczenie automatyczne
Tak smaczne, a jednocześnie tak zdrowe. Wielka satysfakcja! 😍😍😍🙏🤩❤️
Tłumaczenie automatyczne