SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 156 Kcal
  • 2 g białek
  • 10 g tłuszczów
  • 16 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

2

Oczyść i wydrąż dynię. Jabłka umyj i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój wszystko na niewielkie kawałki. Ułóż je na blasze.

3

Pokrój czosnek w plasterki i dodaj do dyni. Skrop wszystko 2 łyżkami oliwy i posyp suszonym tymiankiem.

4

Wstaw do piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 170–180°C.

5

Resztę oliwy rozgrzej w garnku i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę i upieczony czosnek.

6

Dodaj upieczoną dynię i jabłka. Podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.

7

Pozostaw zupę do ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem ręcznym.

8

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada
Przed podaniem możesz ozdobić zupę uprażonymi pestkami dyni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klaudia Walachova
18. kwietnia 2022

Bardzo dobry!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1265829
Lenka Smihula
25. marca 2022

Doskonały

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Helissa
11. lutego 2022

Posłuchałam rady i trochę zmiękczyłam zupę śmietaną. Na początku dziwny był dla mnie bardziej słodki smak, ale potem od razu mi się spodobał 😃. Inni lizali. Do podania podałam śmietanę i chili.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1163649
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu