SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 156 Kcal
  • 2 g białek
  • 10 g tłuszczów
  • 16 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

6 porcje

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

2

Oczyść i wydrąż dynię. Jabłka umyj i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój wszystko na niewielkie kawałki. Ułóż je na blasze.

3

Pokrój czosnek w plasterki i dodaj do dyni. Skrop wszystko 2 łyżkami oliwy i posyp suszonym tymiankiem.

4

Wstaw do piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 170–180°C.

5

Resztę oliwy rozgrzej w garnku i podsmaż na nim drobno posiekaną szalotkę i upieczony czosnek.

6

Dodaj upieczoną dynię i jabłka. Podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.

7

Pozostaw zupę do ostygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem ręcznym.

8

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada
Przed podaniem możesz ozdobić zupę uprażonymi pestkami dyni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolína Hečková
19. października 2024

Uff, to było obrzydliwe, zwykły krem dyniowy, który robię ze śmietanką, jest o 100% lepszy, nigdy więcej tego obrzydzenia..

Tłumaczenie automatyczne

Tereza Voříšková
22. września 2024

Petra Dubšíková
27. kwietnia 2024

Bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1439679
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu