Zupa dyniowa
- 30 min.
- 45 min.
- Średnie
- 4 porcji
Sezon na dynie nie obędzie się bez klasycznej zupy z dyni hokkaido. To danie rozgrzeje Cię w pochmurny dzień i oczyści Twój organizm z toksyn. No i niczego nie wyrzucisz, bo hokkaido gotuje się razem ze skórką.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 170 Kcal
- 4 g białek
- 10 g tłuszczów
- 15 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
W średnim garnku rozgrzej klarowane masło. Wrzuć drobno posiekaną cebulkę i podsmaż ją.
2
Po ok. 5 minutach dorzuć oczyszczoną i pokrojoną dynię oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż przez kolejnych 5 minut.
3
Podlej warzywa bulionem i przykryj garnek. Gotuj przez ok. 30–35 minut.
4
Zdejmij garnek z ognia i pozostaw zupę do ostygnięcia. Zmiksuj zupę blenderem ręcznym na gładki krem.
5
Dodaj przyprawy i śmietanę. Wymieszaj i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pyszne i łatwe
Tłumaczenie automatyczne
👍
Tłumaczenie automatyczne