![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W średnim garnku rozgrzej klarowane masło. Wrzuć drobno posiekaną cebulkę i podsmaż ją.
Po ok. 5 minutach dorzuć oczyszczoną i pokrojoną dynię oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej warzywa bulionem i przykryj garnek. Gotuj przez ok. 30–35 minut.
Zdejmij garnek z ognia i pozostaw zupę do ostygnięcia. Zmiksuj zupę blenderem ręcznym na gładki krem.
Dodaj przyprawy i śmietanę. Wymieszaj i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobra
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie 👌
Tłumaczenie automatyczne