
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Kaszę orkiszową przepłucz w letniej wodzie i odcedź. Przesyp ją do dużego garnka i zalej świeżą wodą, której powinno być co najmniej 4 razy tyle, co kaszy. Gotuj przez 25 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie obierz warzywa i pokrój je w kostkę.
W drugim garnku rozgrzej oliwę, wrzuć na nią pokrojoną cebulę, marchewkę, selera i pietruszkę. Smaż przez 5–7 minut na średnim ogniu. Na ostatnie 2 minuty smażenia wrzuć do garnka 1 ząbek czosnku przetarty przez praskę. Następnie dodaj do zupy przecier, jednego pomidora pokrojonego w kostkę, 1 litr bulionu warzywnego i ugotowaną kaszę.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonym chili. Gotuj przez kolejnych 20 minut.
Podziel na 4 porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobra zupa!
Tłumaczenie automatyczne
pyszne robię teraz na obiad