SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 220 Kcal
  • 5 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 32 g węglowodanów

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Kaszę orkiszową przepłucz w letniej wodzie i odcedź. Przesyp ją do dużego garnka i zalej świeżą wodą, której powinno być co najmniej 4 razy tyle, co kaszy. Gotuj przez 25 minut na średnim ogniu.

2

W międzyczasie obierz warzywa i pokrój je w kostkę.

3

W drugim garnku rozgrzej oliwę, wrzuć na nią pokrojoną cebulę, marchewkę, selera i pietruszkę. Smaż przez 5–7 minut na średnim ogniu. Na ostatnie 2 minuty smażenia wrzuć do garnka 1 ząbek czosnku przetarty przez praskę. Następnie dodaj do zupy przecier, jednego pomidora pokrojonego w kostkę, 1 litr bulionu warzywnego i ugotowaną kaszę.

4

Dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonym chili. Gotuj przez kolejnych 20 minut.

5

Podziel na 4 porcje i podawaj.

Nasza rada
Pod koniec gotowania możesz dodać jeszcze jeden przetarty ząbek czosnku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Makya
04. stycznia 2023

Bardzo dobra zupa!

Tłumaczenie automatyczne

JolaB
01. stycznia 2023

pyszne robię teraz na obiad

Lindula
08. maja 2022

Bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu