Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Do rondelka wlej mleko i dodaj ryż.
Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż będzie al dente (około 10 minut), cały czas mieszając.
Następnie dodaj kardamon oraz ziarna z laski wanilii i gotuj przez kolejną minutę.
Posyp posiekanymi migdałami z miodem, wymieszaj i odstaw na chwilę.
Gotowy ryż przełóż do czterech misek lub kubeczków i podawaj posypany cynamonem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
No dobrze, ale chyba bardziej lubię owsiankę ryżową na inne sposoby.
Tłumaczenie automatyczne
Po raz pierwszy mogłem użyć kardamonu w przepisie i byłem zaciekawiony. Rezultat jest ostro pyszny, zwłaszcza dzięki niemu i wanilii.
Tłumaczenie automatyczne