SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 398 Kcal
  • 10 g białek
  • 15 g tłuszczów
  • 53 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Do rondelka wlej mleko i dodaj ryż.

2

Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż będzie al dente (około 10 minut), cały czas mieszając.

3

Następnie dodaj kardamon oraz ziarna z laski wanilii i gotuj przez kolejną minutę.

4

Posyp posiekanymi migdałami z miodem, wymieszaj i odstaw na chwilę.

5

Gotowy ryż przełóż do czterech misek lub kubeczków i podawaj posypany cynamonem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

eugenia.uita
30. stycznia 2022

No dobrze, ale chyba bardziej lubię owsiankę ryżową na inne sposoby.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Ema Mozorova
24. października 2021

Zuzana Kocurková
14. kwietnia 2021

Po raz pierwszy mogłem użyć kardamonu w przepisie i byłem zaciekawiony. Rezultat jest ostro pyszny, zwłaszcza dzięki niemu i wanilii.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu