SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Do rondelka wlej mleko i dodaj ryż.

2

Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż będzie al dente (około 10 minut), cały czas mieszając.

3

Następnie dodaj kardamon oraz ziarna z laski wanilii i gotuj przez kolejną minutę.

4

Posyp posiekanymi migdałami z miodem, wymieszaj i odstaw na chwilę.

5

Gotowy ryż przełóż do czterech misek lub kubeczków i podawaj posypany cynamonem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

eugenia.uita
30. stycznia 2022

No dobrze, ale chyba bardziej lubię owsiankę ryżową na inne sposoby.

Tłumaczenie automatyczne

Ema Mozorova
24. października 2021

Zuzana Kocurková
14. kwietnia 2021

Po raz pierwszy mogłem użyć kardamonu w przepisie i byłem zaciekawiony. Rezultat jest ostro pyszny, zwłaszcza dzięki niemu i wanilii.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu