SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 197 Kcal
  • 6,5 g białek
  • 6,4 g tłuszczów
  • 27,1 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

8 sztuki

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Kaszę jaglaną sparz wrzątkiem, a następnie przepłucz zimną wodą. Pozbędziesz się w ten sposób goryczki.

2

Sparzoną i przepłukaną kaszę wsyp do garnka i zalej wodą do wysokości ok. 2,5 cm nad powierzchnię ziaren. Posól połową łyżeczki soli i gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10–15 minut.

3

W międzyczasie przygotuj dip. Drobno posiekaj miętę i wymieszaj ją z pozostałymi składnikami.

4

Rozgrzej na patelni łyżkę oleju i uduś szpinak na wolnym ogniu. Wymieszaj go z ugotowaną kaszą, jajkami, mąką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.

5

Mokrymi rękami formuj z masy kotleciki. Usmaż je na resztce oliwy na złoty kolor.

6

Placuszki podawaj z dipem jogurtowym.

Nasza rada
Placuszki możesz też upiec w piekarniku. Blachę pokryj papierem do pieczenia, umieść na niej placuszki i piecz je przez 10–15 minut w 180°C. W trakcie pieczenia przewróć je na drugą stronę, by upiekły się równomiernie.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

marie havlova
06. kwietnia 2024

bardzo dobre i smaczne jedzenie, zrobiłam według przepisu i niektóre porcje już wykończone serem

Tłumaczenie automatyczne

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
07. lutego 2024

Dip był świetny, naleśniki smakowały jak nic, ale w sumie było nadal dobre. Ciasto wyszło świetnie. Zdecydowanie dodałabym do ciasta więcej czosnku, np. 4 ząbki i trochę więcej soli.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1387098
swojwuj
19. kwietnia 2023

Dałem zdecydowanie więcej szpinaku. Pewnie mąki też więcej, żeby się nie rozpadały. Bardzo dobre

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu