
Jemy zdrowo i smacznie

Kaszę jaglaną sparz wrzątkiem, a następnie przepłucz zimną wodą. Pozbędziesz się w ten sposób goryczki.
Sparzoną i przepłukaną kaszę wsyp do garnka i zalej wodą do wysokości ok. 2,5 cm nad powierzchnię ziaren. Posól połową łyżeczki soli i gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10–15 minut.
W międzyczasie przygotuj dip. Drobno posiekaj miętę i wymieszaj ją z pozostałymi składnikami.
Rozgrzej na patelni łyżkę oleju i uduś szpinak na wolnym ogniu. Wymieszaj go z ugotowaną kaszą, jajkami, mąką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Mokrymi rękami formuj z masy kotleciki. Usmaż je na resztce oliwy na złoty kolor.
Placuszki podawaj z dipem jogurtowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobry. Zrobiłam 130g igieł i wyszło 9 naleśników.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
błędny przepis! Sos wymieszać ze składnikami. Ale nie jest określone, jakie dokładnie są składniki. Dobrze jest ostudzić ugotowaną kaszę jaglaną przed zmieszaniem jej z jajkiem, w przeciwnym razie będziemy mieli jajecznicę z kaszy jaglanej. Jeśli dodasz mąkę, będzie bardzo sucha… Jeśli zmieszasz to razem w 25 minut, zjem swój kapelusz. To co najmniej 1,5 godziny!
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Przepis jest świetny, dzieciom też się spodobał. 🔝🔝🔝
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego