Muffinki z tuńczykiem
- 15 min.
- 35 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Jeżeli Twoje dzieci lubią puszyste muffinki, koniecznie naucz się piec je na słono. Mamy dla Ciebie przepis na lekkie i zdrowe muffinki z tuńczykiem i płatkami owsianymi, którymi nie wzgardzą nawet najbardziej wybredni stołownicy.
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 176Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 239 Kcal
- 16 g białek
- 15 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
6 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
W naczyniu ubij jajka, serek wiejski, sól, pieprz i przyprawę curry.
3
Drobno posiekaj cebulę. Tuńczyka odcedź. Cebulę, rybę, mąkę i płatki dodaj do mokrych składników.
4
Dodaj grubo posiekaną bazylię. Wymieszaj.
5
Przygotuj kokilki albo formę do muffinek i napełnij je ciastem aż po brzegi.
6
Muffinki wstaw do piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 180°C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź patyczkiem, czy są dobrze upieczone.
Nasza rada
Do muffinów dodaj tartą marchewkę, cukinię albo cebulę.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
O dziwo, były znakomite, może zostawiłabym je na trochę krócej, żeby były bardziej miękkie, ale bomba, naprawdę mnie zaskoczyły, a synowi smakowały.
Tłumaczenie automatyczne
zaskakująco pyszne
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały! Jedynie składniki różniły się od podanych, więc dodałam mozzarellę, twarożek i cebulę oraz 2 ząbki czosnku, mąkę raczej pominęłam, ale poza tym wyszło wyśmienicie
Tłumaczenie automatyczne