SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Przygotuj formę nieprzywierającą na 12 muffinek.

2

Zetrzyj cukinię na tarce o drobnych oczkach i umieść ją na sitku wiszącym nad miską lub zlewem, aby odsączyć nadmiar soku.

3

W dużym naczyniu ubij trzepaczką oliwę, kefir, mleko i jajka. Dodaj drobno utarty ser, migdały, mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię, proszek do pieczenia i sól. Dokładnie wymieszaj ciasto. Dodaj cukinię i ponownie wymieszaj.

4

Napełnij ciastem formę do muffinek i wstaw ją do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 25–30 minut w 180–190°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zdeňka Matoušková
06. października 2021

Niestety kompletnie bez smaku

Tłumaczenie automatyczne

Adéla Drozdíková
13. września 2021

.

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Mičulková
28. sierpnia 2021

Ten przepis był wielkim rozczarowaniem. Nawet po ponad 40 minutach w piekarniku w środku nadal był surowy, z twardą skórką na zewnątrz, co uniemożliwiało łatwe wyjęcie koszyka. Uszkodzenie czasu i surowców. Jedna gwiazdka za zapach tego, co ustawisz podczas pieczenia.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu