Cloud bread
- 15 min.
- 30 min.
- Średnie
- 8 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 309 Kcal
- 17 g białek
- 25 g tłuszczów
- 4 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 160°C.
Żółtka oddziel od białek. Z białek i szczypty soli ubij sztywną pianę.
Żółtka ubij z serkiem śmietankowym na pianę i połącz je z pianą z białek.
Blachę pokryj papierem do pieczenia. Za pomocą chochli uformuj na blasze małe placuszki*. Piecz przez 25–30 minut w 150–160°C.
W międzyczasie pokrój w plasterki mozzarellę i pomidory. Placki pozostaw na chwilę do ostygnięcia, rozłóż je na blacie, a następnie posmaruj pesto i złóż jak kanapki, wkładając do środka plasterek szynki, mozzarelli i pomidora oraz porcję roszponki.
* Czasem z ciasta nie da się uformować placka albo piana z białek po ubiciu opada. Nie poddawaj się: ciasto wystarczy wylać na blachę, a po upieczeniu wyciąć z niego kółka.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To było naprawdę doskonałe. Mąż wziął mi pod ręce jeszcze ciepłe naleśniki, ale ja połowę z nich zachowałam :-D Następnego dnia zrobiłam to samo nadzienie co Ty i smakowało wyśmienicie. Nawet mama była podekscytowana
Tłumaczenie automatyczne
bardzo łatwe i pyszne!
Tłumaczenie automatyczne
To było świetne i bardzo obfite. Z pewnością można w to włożyć coś jeszcze. W zależności od tego, co kto lubi.
Tłumaczenie automatyczne