SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 120°C.

2

Pokrój cukinię i bataty w cienkie plasterki.

3

Wymieszaj przyprawy z olejem kokosowym. Polej nimi plasterkami warzyw i potrząśnij, by przyprawy dokładnie je pokryły.

4

Następnie rozłóż warzywa na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 110–120°C.

5

Co chwilę sprawdzaj, czy chipsy się nie przypalają.

6

W międzyczasie przygotuj dip: wymieszaj jogurt, sok z cytryny, skórkę z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę.

7

Upieczone chipsy podawaj z dipem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Veronika Tomášková
15. kwietnia 2023

słodkie ziemniaki smakowały dobrze, ale cukinia nie. była gorzka. jednak prawdopodobnie był to przypadek wybrania niewłaściwej cukinii już w sklepie. ale może spróbuję jeszcze raz, z lepszej cukinii.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1421035
Zuzana Kocurková
04. lipca 2021

Wielka dobroć.

Tłumaczenie automatyczne

karolina vlasana
25. lutego 2021

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu