![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 120°C.
Pokrój cukinię i bataty w cienkie plasterki.
Wymieszaj przyprawy z olejem kokosowym. Polej nimi plasterkami warzyw i potrząśnij, by przyprawy dokładnie je pokryły.
Następnie rozłóż warzywa na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 110–120°C.
Co chwilę sprawdzaj, czy chipsy się nie przypalają.
W międzyczasie przygotuj dip: wymieszaj jogurt, sok z cytryny, skórkę z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Upieczone chipsy podawaj z dipem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
słodkie ziemniaki smakowały dobrze, ale cukinia nie. była gorzka. jednak prawdopodobnie był to przypadek wybrania niewłaściwej cukinii już w sklepie. ale może spróbuję jeszcze raz, z lepszej cukinii.
Tłumaczenie automatyczne
Wielka dobroć.
Tłumaczenie automatyczne
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne