SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 334 Kcal
  • 10 g białek
  • 17 g tłuszczów
  • 33 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 120°C.

2

Pokrój cukinię i bataty w cienkie plasterki.

3

Wymieszaj przyprawy z olejem kokosowym. Polej nimi plasterkami warzyw i potrząśnij, by przyprawy dokładnie je pokryły.

4

Następnie rozłóż warzywa na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 110–120°C.

5

Co chwilę sprawdzaj, czy chipsy się nie przypalają.

6

W międzyczasie przygotuj dip: wymieszaj jogurt, sok z cytryny, skórkę z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę.

7

Upieczone chipsy podawaj z dipem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Kocurková
04. lipca 2021

Wielka dobroć.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

karolina vlasana
25. lutego 2021

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Klára Kozáková
27. sierpnia 2020

Bardzo dobrze

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu