
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 120°C.
Pokrój cukinię i bataty w cienkie plasterki.
Wymieszaj przyprawy z olejem kokosowym. Polej nimi plasterkami warzyw i potrząśnij, by przyprawy dokładnie je pokryły.
Następnie rozłóż warzywa na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 110–120°C.
Co chwilę sprawdzaj, czy chipsy się nie przypalają.
W międzyczasie przygotuj dip: wymieszaj jogurt, sok z cytryny, skórkę z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Upieczone chipsy podawaj z dipem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wielka dobroć.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobrze
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego