Chipsy z cukinii i batata z dipem cytrynowym
- 10 min.
- 60 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 334 Kcal
- 10 g białek
- 17 g tłuszczów
- 33 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 120°C.
Pokrój cukinię i bataty w cienkie plasterki.
Wymieszaj przyprawy z olejem kokosowym. Polej nimi plasterkami warzyw i potrząśnij, by przyprawy dokładnie je pokryły.
Następnie rozłóż warzywa na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 110–120°C.
Co chwilę sprawdzaj, czy chipsy się nie przypalają.
W międzyczasie przygotuj dip: wymieszaj jogurt, sok z cytryny, skórkę z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Upieczone chipsy podawaj z dipem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
słodkie ziemniaki smakowały dobrze, ale cukinia nie. była gorzka. jednak prawdopodobnie był to przypadek wybrania niewłaściwej cukinii już w sklepie. ale może spróbuję jeszcze raz, z lepszej cukinii.
Tłumaczenie automatyczne
Wielka dobroć.
Tłumaczenie automatyczne
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne