
Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Kaszę jaglaną sparz wrzątkiem, a następnie przepłucz zimną wodą. Pozbędziesz się w ten sposób goryczki.
Sparzoną i przepłukaną kaszę wsyp do garnka i zalej wodą do wysokości ok. 2,5 cm nad powierzchnią ziaren. Posól połową łyżeczki soli i gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 15–20 minut. Następnie przykryj i odstaw na 5 minut.
Soczewicę przepłucz zimną wodą, umieść w drugim garnku i zalej wodą do wysokości ok. 1 cm nad powierzchnią ziaren. Posól, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10 minut. Odcedź i wylej nadmiar wody.
Paprykę pokrój w kostkę, a sałatę porwij na kawałki. Kolendrę drobno posiekaj. Wymieszaj warzywa z ugotowaną kaszą i soczewicą, kolendrą, octem i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wymieszaj składniki dressingu i podawaj go razem z sałatką.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały :)
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo ciekawy smak, ogólnie smaczny i lekki.
Tłumaczenie automatyczne