Sałatka z cykorią, gruszką i serem kozim
- 10 min.
- 4 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 239 Kcal
- 5 g białek
- 13 g tłuszczów
- 23 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Obierz gruszki, pokrój je w ósemki, posyp mielonym imbirem i gałką muszkatołową. Upraż je na suchej patelni (2 minuty). Zdejmij z patelni i odłóż.
2
Na tej samej patelni lekko podsmaż cykorię przekrojoną na pół. Posól ją i odstaw.
3
Przygotuj dressing: ubij miód, skórkę i sok z cytryny oraz oliwę.
4
Pokrój buraczki w plasterki lub kostkę. Każdą połówkę cykorii umieść na jednym talerzu, obok ułóż kawałki buraczka i gruszki, posyp kruszonym serem kozim.
5
Na chwilę przed podaniem polej każdą porcję dressingiem.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobre połączenie z mieszanką sałat.
Tłumaczenie automatyczne
Sos jest bardzo dobry!
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo smaczne
Tłumaczenie automatyczne