![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Piekarnik rozgrzej do 190°C.
Paprykę, pieczarki, bakłażana i cukinię pokrój w drobną kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą z oliwek, solą i oregano.
Warzywa wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180–190°C przez 40 minut.
W międzyczasie przygotuj dressing z awokado: zmiksuj blenderem miąższ awokado z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku.
Na czterech talerzach rozłóż liście sałaty i pieczone warzywa, polej sosem z awokado i posyp sezamem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
to jest świetne. Będę robić regularnie ❤️
Tłumaczenie automatyczne