Sałatka z awokado i warzywami z grilla
- 15 min.
- 40 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 202Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 494 Kcal
- 7 g białek
- 45 g tłuszczów
- 17 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
Piekarnik rozgrzej do 190°C.
2
Paprykę, pieczarki, bakłażana i cukinię pokrój w drobną kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą z oliwek, solą i oregano.
3
Warzywa wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180–190°C przez 40 minut.
4
W międzyczasie przygotuj dressing z awokado: zmiksuj blenderem miąższ awokado z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku.
5
Na czterech talerzach rozłóż liście sałaty i pieczone warzywa, polej sosem z awokado i posyp sezamem.
Nasza rada
Zamiast powyższych warzyw możesz upiec np. marchewkę albo pietruszkę.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
to jest świetne. Będę robić regularnie ❤️
Tłumaczenie automatyczne