SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Jabłko umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

2

W dużym garnku rozgrzej oliwę, wrzuć na nią cebulę, 25 gramów cukru i przecier. Ciągle mieszając, smaż przez 2–3 minuty na średnim ogniu. Cebula powinna się skarmelizować. Dodaj pokrojone jabłko, smaż przez 1 minutę, a następnie wlej pomidory z puszki.

3

Dodaj ocet (4–6 łyżek), sól, paprykę, goździki, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Przykryj pokrywką i duś przez 30–35 minut na wolnym ogniu.

4

W międzyczasie przygotuj dwa czyste słoiczki o pojemności 200–250 ml.

5

Do gotowego keczupu dodaj resztę cukru i wymieszaj.

6

Zdejmij z ognia i zblenduj.*

7

Przeciśnij przez sitko, przelej do słoików i ustaw je na blacie do góry nogami.

8

*Jeżeli wolisz gęsty keczup, po zblendowaniu i przeciśnięciu przez sitko przelej go z powrotem do garnka i gotuj przez kolejne 5–15 minut na wolnym ogniu, aby uzyskał preferowaną przez Ciebie konsystencję.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tomáš Bujanský
25. listopada 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu