Zupa krem z brokuła
- 10 min.
- 21 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Brokuły lubimy nie tylko jako dodatek do dania głównego i w zapiekankach. Zupa z brokułów też jest niczego sobie. Wystarczy 20 minut gotowania i kilka podstawowych składników.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 151 Kcal
- 5 g białek
- 11 g tłuszczów
- 8 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
2
W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy, zmniejsz ogień, dodaj pokrojoną cebulę i podsmażaj ją przez ok. 5 minut.
3
Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
4
Podlej bulionem, dodaj różyczki brokuła i gotuj na średnim ogniu przez 10–15 minut.
5
Ugotowaną zupę dopraw do smaku solą i pieprzem, zdejmij z ognia.
6
Do zupy wbij jajko i zblenduj ją blenderem ręcznym na krem.
7
Jeżeli chcesz, żeby była trochę rzadsza, dodaj więcej wody.
Nasza rada
Zupę podawaj z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Najlepsze brokuły, gęstość przy średnich brokułach jest absolutnie na najwyższym poziomie, a mi się to zdarzyło po raz pierwszy 😊 Nawet moje nie zupowe dzieci dołożyły i to jest najwyższy zaszczyt.
Tłumaczenie automatyczne
boski
Tłumaczenie automatyczne
google@prudek.com
Tłumaczenie automatyczne