SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 195–200°C i przygotuj sobie formę żaroodporną (20 × 30 cm).

2

Obierz ziemniaki i pokrój je w cienkie plasterki. Zetrzyj camembert na tarce o dużych oczkach, a ser żółty na drobnych oczkach.

3

Wsyp ziemniaki do miski, dodaj wiórki sera i zalej masą z mleka, serka śmietankowego i jajek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, by ziemniaki dokładnie pokryły się masą jajeczną i serem.

4

Dokładnie wymieszaj, a następnie ułóż ziemniaki warstwami w formie do zapiekanek.

5

Wstaw do piekarnika i piecz przez 25–27 minut w temperaturze 195–200°C. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.

6

Gotową zapiekankę podziel na 4 porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hana Lukášová
12. lutego 2024

Dodam, że trzeba go piec znacznie dłużej, ale dla mnie to przepis i tak doskonały 👍

Tłumaczenie automatyczne

Lukáš Tesař
22. września 2023

wyśmienite - dodałam plasterki boczku

Tłumaczenie automatyczne

Mira Sabova
19. lipca 2023

Tak więc ten przepis – staram się trzymać przepisu – wyglądał lepiej niż smakował. Pomysł jest dobry, ale następnym razem będzie chciał go ulepszyć, dodając grzyby lub ser, zioła lub przyprawy. Bez tego jest nudno.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu