![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 195–200°C i przygotuj sobie formę żaroodporną (20 × 30 cm).
Obierz ziemniaki i pokrój je w cienkie plasterki. Zetrzyj camembert na tarce o dużych oczkach, a ser żółty na drobnych oczkach.
Wsyp ziemniaki do miski, dodaj wiórki sera i zalej masą z mleka, serka śmietankowego i jajek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj, by ziemniaki dokładnie pokryły się masą jajeczną i serem.
Dokładnie wymieszaj, a następnie ułóż ziemniaki warstwami w formie do zapiekanek.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 25–27 minut w temperaturze 195–200°C. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
Gotową zapiekankę podziel na 4 porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały przepis, sycący i, pomijając czas w piekarniku, szybki i łatwy w przygotowaniu. Na pewno powtórzę ten przepis jeszcze raz. Z pewnością jest odpowiedni dla kucharzy, którzy nie chcą spędzać czasu w kuchni, ale mimo to chcą się dobrze bawić. 🙂
Tłumaczenie automatyczne
Dodam, że trzeba go piec znacznie dłużej, ale dla mnie to przepis i tak doskonały 👍
Tłumaczenie automatyczne
wyśmienite - dodałam plasterki boczku
Tłumaczenie automatyczne