Zapiekany makaron bezglutenowy
- 15 min.
- 55 min.
- Łatwe
- 6 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 658 Kcal
- 16 g białek
- 26 g tłuszczów
- 88 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Makaron gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 12 minut (kieruj się instrukcją na opakowaniu).
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę.
Po chwili dodaj umyte różyczki brokułu i smaż przez wszystko przez 10 minut.
Podsmażone brokuły przełóż do miski i wymieszaj je z jajkami i ricottą; przypraw solą, pieprzem i oregano.
Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika. Piecz przez 25–30 minut.
Na 5 minut przed końcem pieczenia posyp makaron posiekanymi orzechami pekan.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo wytrawne i myślę, że w przepisie jest dużo makaronu g. Stosunek sosu do makaronu nie był dobry. Na koniec musiałem dodać sos i curry oraz odrobinę bekonu, żeby było smacznie, ale nie wiem czy to był dobry przepis.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobre, właśnie dodałam czosnku i posypałam serem.
Tłumaczenie automatyczne
jednak poza podstawowymi składnikami nie widzę preparatu. wrr
Tłumaczenie automatyczne