
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki.
W taki sam sposób pokrój obraną marchewkę i pieczarki.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę oliwy z oliwek, a następnie przez 5 minut podsmażaj pieczarki. Odstaw z palnika.
W garnku wymieszaj ricottę, mleko, sól i pieprz.
Dodaj ziemniaki, czosnek, marchewkę, podsmażone pieczarki – i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Warzywa z serem umieść w formie żaroodpornej i piecz w 170–180°C przez około 45 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
przepis smaczny. zamiast ricotta dałam mozzarellę.do sosu dałam jajko i troszkę jogurtu naturalnego i więcej pieczarek. piekłam godzinę
Wyszło bardzo pysznie! Jedliśmy roladkę z kurczaka faszerowaną szpinakiem i parmezanem: https://jokateszunk.hu/receptek/kategoria-szerint/foetelek/spenottal-es-parmezannal-toltott-csirkerolad-2/#hodnoceni
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Zmodyfikowałam przepis, doprawiłam pieczarki z zamrażarki, pieczarki, przyprawy według przepisu i piekłam godzinę 😋 rewelacyjnie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego