![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki.
W taki sam sposób pokrój pieczarki.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę oliwy z oliwek, a następnie przez 5 minut podsmażaj pieczarki. Odstaw z palnika.
W garnku wymieszaj ricottę, mleko, sól i pieprz.
Dodaj ziemniaki, czosnek, podsmażone pieczarki – i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Warzywa z serem umieść w formie żaroodpornej i piecz w 170–180°C przez około 45 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
bardzo smaczne, dodałam też małą cukinię i doprawiłam sos bardziej przyprawami i bulionem grzybowym
Tłumaczenie automatyczne
przepis smaczny. zamiast ricotta dałam mozzarellę.do sosu dałam jajko i troszkę jogurtu naturalnego i więcej pieczarek. piekłam godzinę
Wyszło bardzo pysznie! Jedliśmy roladkę z kurczaka faszerowaną szpinakiem i parmezanem: https://jokateszunk.hu/receptek/kategoria-szerint/foetelek/spenottal-es-parmezannal-toltott-csirkerolad-2/#hodnoceni
Tłumaczenie automatyczne