SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 385 Kcal
  • 14 g białek
  • 18 g tłuszczów
  • 43 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Ziemniaki i marchew obierz i razem z umytymi pieczarkami pokrój na cienkie plasterki.

3

W garnku rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu przez ok. 5 minut, następnie zdejmij z ognia.

4

Do garnka dodaj ricottę, mleko sojowe, sól i pieprz.

5

Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i marchew oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i starannie wymieszaj.

6

Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz przez ok. 45 minut.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Bianca Oana
08. lutego 2024

Nie miałam mleka sojowego, więc zastąpiłam śmietaną do gotowania

ocen_1471431
Veronika Brickman
21. listopada 2023

smaczny przepis, dodałam też więcej grzybów

Tłumaczenie automatyczne

Ada87
05. lipca 2023

Świetnie, nie bój się dodać więcej grzybów i marchewki. Użyłam śmietany do gotowania zamiast mleka sojowego.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu