SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Ziemniaki i marchew obierz i razem z umytymi pieczarkami pokrój na cienkie plasterki.

3

W garnku rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu przez ok. 5 minut, następnie zdejmij z ognia.

4

Do garnka dodaj ricottę, mleko sojowe, sól i pieprz.

5

Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i marchew oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i starannie wymieszaj.

6

Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz przez ok. 45 minut.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lucie Kašpárková
09. kwietnia 2024

Doskonały przepis. Zastąpiłam mleko sojowe śmietanką bez laktozy. To smakuje świetnie.

Tłumaczenie automatyczne

Bianca Oana
08. lutego 2024

Nie miałam mleka sojowego, więc zastąpiłam śmietaną do gotowania

ocen_1471431
Veronika Brickman
21. listopada 2023

smaczny przepis, dodałam też więcej grzybów

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu