SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 355 Kcal
  • 19 g białek
  • 16 g tłuszczów
  • 35 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Duży garnek napełnij do połowy wodą. Obierz bataty i pokrój je w plastry o grubości ok. pół centymetra. Brokuły umyj i podziel na różyczki. Wrzuć warzywa do wrzątku i gotuj przez 2 minuty na średnim ogniu. Podgotowane brokuły i bataty ułóż w formie do zapiekanek (20 cm × 30 cm).

2

Jajka ubij ze śmietaną i czosnkiem. Przygotowanym sosem polej warzywa. Dopraw solą i pieprzem, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15–20 minut w temperaturze 170–180°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

_Melii__
23. listopada 2022

Honza Lesák
17. listopada 2022

Dobrze

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Melus79
10. listopada 2022

Było bardzo smaczne, na wierzchu położyłam mozzarellę light. Dzięki za przepis!

Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego

ocen_1371849
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu