![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.
Cukinie przekrój na pół i ułóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut w temperaturze 170–180°C.
W międzyczasie wymieszaj przecier pomidorowy, czosnek i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wyjmij cukinie z piekarnika, posmaruj sosem pomidorowym, ułóż na nich plasterki szynki i posyp tartą mozzarellą.
Wstaw do piekarnika na kolejnych 20 minut, a po upieczeniu wyjmij, udekoruj świeżą bazylią i podawaj jeszcze ciepłe.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Proste i doskonałe z młodą cukinią.👌
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
Robimy tak często, po prostu wydrążam cukinię i krótko podsmażam wydrążony miąższ z puree, czosnkiem i przyprawami na patelni. Przed włożeniem do piekarnika smaruję cukinię oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Tłumaczenie automatyczne