
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.
Cukinie przekrój na pół i ułóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut w temperaturze 170–180°C.
W międzyczasie wymieszaj przecier pomidorowy, czosnek i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wyjmij cukinie z piekarnika, posmaruj sosem pomidorowym, ułóż na nich plasterki szynki i posyp tartą mozzarellą.
Wstaw do piekarnika na kolejnych 20 minut, a po upieczeniu wyjmij, udekoruj świeżą bazylią i podawaj jeszcze ciepłe.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
pyszne i zdrowe
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
to smakowało dobrze. zamiast szynki położyłam cienko pokrojone mięso z kurczaka i piekłam 10 minut dłużej, użyłam nitek sera z farmy i położyłam na wierzchu oliwki. a także kładę pomidory na kołach, aby uzyskać dodatkowy nacisk.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego