SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Cukinie umyj, przekrój wpół i usuń gniazda nasienne.* Posól i odstaw na 10 minut w temperaturze pokojowej, aby puściły sok.

2

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno posiekaj bazylię.

3

Wymieszaj w misce mięso mielone, cebulę i czosnek, posiekaną bazylię i przecier pomidorowy. Na koniec dodaj do masy połowę pokruszonej fety. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.

4

Wytrzyj cukinie papierowym ręcznikiem, ułóż na blasze i napełnij farszem. Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 35 minut w temperaturze 175–180°C.

5

Posyp drugą połową pokruszonej fety i piecz przez kolejne 5–10 minut.

6

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, pozostaw na chwilę do przestygnięcia i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

kristyna.capkova7@gmail.com
05. lipca 2022

Monika Lapuník
20. czerwca 2022

Świetny i prosty przepis! Na pewno będziemy częściej gotować.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu