
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Cukinie umyj, przekrój wpół i usuń gniazda nasienne.* Posól i odstaw na 10 minut w temperaturze pokojowej, aby puściły sok.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę drobno pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno posiekaj bazylię.
Wymieszaj w misce mięso mielone, cebulę i czosnek, posiekaną bazylię i przecier pomidorowy. Na koniec dodaj do masy połowę pokruszonej fety. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Wytrzyj cukinie papierowym ręcznikiem, ułóż na blasze i napełnij farszem. Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 35 minut w temperaturze 175–180°C.
Posyp drugą połową pokruszonej fety i piecz przez kolejne 5–10 minut.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, pozostaw na chwilę do przestygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny i prosty przepis! Na pewno będziemy częściej gotować.
Tłumaczenie automatyczne