SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Przygotuj humus: zmiksuj blenderem na gładką pastę ciecierzycę i buraczki, oliwę, czosnek, płatki drożdżowe i 4 łyżki wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2

Na blacie kuchennym rozłóż tortille, każdą z nich posmaruj równomiernie humusem (nie smaruj aż po krawędzie, żeby humus nie wypłynął w trakcie zawijania).

3

Ogórki i marchewkę pokrój w cieniutkie paseczki.

4

Pośrodku każdej tortilli umieść strączki groszku oraz porcję marchewki, ogórka i sałaty.

5

Tortille zwiń i podawaj od razu albo schowaj do lodówki.

6

* Płatki drożdżowe to drożdże nieaktywne, których nie stosuje się do ciast, lecz jako przyprawę do zup, sosów i makaronów. W smaku przypominają parmezan.

Nasza rada
Do tortilli pasuje dip z 200 g jogurtu greckiego, 1 wyciśniętego ząbku czosnku, siekanego szczypiorku, szczypty soli i pieprzu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu