Wrap z humusem
- 15 min.
- 0 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 112Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 318 Kcal
- 14 g białek
- 10 g tłuszczów
- 43 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Przygotuj humus: zmiksuj blenderem na gładką pastę ciecierzycę i buraczki, oliwę, czosnek, płatki drożdżowe i 4 łyżki wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na blacie kuchennym rozłóż tortille, każdą z nich posmaruj równomiernie humusem (nie smaruj aż po krawędzie, żeby humus nie wypłynął w trakcie zawijania).
Ogórki i marchewkę pokrój w cieniutkie paseczki.
Pośrodku każdej tortilli umieść strączki groszku oraz porcję marchewki, ogórka i sałaty.
Tortille zwiń i podawaj od razu albo schowaj do lodówki.
* Płatki drożdżowe to drożdże nieaktywne, których nie stosuje się do ciast, lecz jako przyprawę do zup, sosów i makaronów. W smaku przypominają parmezan.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami