SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 254 Kcal
  • 10 g białek
  • 18 g tłuszczów
  • 13 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

12 porcje

Sposób przygotowania

1

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, masło pokrojone w kostkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto i odstaw w chłodne miejsce.

2

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C.

3

Na patelni rozgrzej oliwę i przez 1–2 minuty podsmażaj na niej 2 drobno pokrojone szalotki. Dodaj umyty szpinak i smaż przez kolejne 3 minuty. Uduszony szpinak ubij z jajkiem, szczyptą soli, pieprzem, mlekiem i serkiem wiejskim.

4

Ciasto umieść w formie o średnicy 25 cm, następnie wlej masę szpinakową, z wierzchu posyp kruszoną gorgonzolą i szalotką pokrojoną w krążki. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 160–170°C. Podawaj z bazylią.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Sekaninová
07. stycznia 2023

Ciasto ciężko się rozwałkowało, a po dodaniu nadzienia czułem, że nigdy nie stwardnieje, ale zostawiłem quiche w piekarniku na około 15 minut dłużej i wszystko wyszło super, a smak bomba 👍

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Laynde
13. lipca 2022

Nawet po dodaniu 15 minut nie zostało to zrobione. Zrobiłam dokładnie według przepisu. Smak jest świetny, ale szkoda, że nie jest upieczony

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Ivana Korábová
27. stycznia 2022

Ciasto było źle rozwałkowane i nadal było tłuste po 35 minutach. Musiałem upiec kolejne 25 minut.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu