SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, masło pokrojone w kostkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto i odstaw w chłodne miejsce.

2

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C.

3

Na patelni rozgrzej oliwę i przez 1–2 minuty podsmażaj na niej 2 drobno pokrojone szalotki. Dodaj umyty szpinak i smaż przez kolejne 3 minuty. Uduszony szpinak ubij z jajkiem, szczyptą soli, pieprzem, mlekiem i serkiem wiejskim.

4

Ciasto umieść w formie o średnicy 25 cm, następnie wlej masę szpinakową, z wierzchu posyp kruszoną gorgonzolą i szalotką pokrojoną w krążki. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 160–170°C. Podawaj z bazylią.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

vckmzfcgy5@privaterelay.appleid.com
04. marca 2024

Piekłam 2 godziny i nie wyszło. Nadzienie smakuje wyśmienicie, jednak ciasto po „upieczeniu” kruszy się

Tłumaczenie automatyczne

Lenka Hubková
12. lutego 2024

Nie piekłam zbyt długo i nadal nic wielkiego

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1176907
Mira Sabova
31. lipca 2023

Ze względu na wizytę musiałam zrobić bez jajek, ale efekt był pyszny.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu