
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, masło pokrojone w kostkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto i odstaw w chłodne miejsce.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C.
Na patelni rozgrzej oliwę i przez 1–2 minuty podsmażaj na niej 2 drobno pokrojone szalotki. Dodaj umyty szpinak i smaż przez kolejne 3 minuty. Uduszony szpinak ubij z jajkiem, szczyptą soli, pieprzem, mlekiem i serkiem wiejskim.
Ciasto umieść w formie o średnicy 25 cm, następnie wlej masę szpinakową, z wierzchu posyp kruszoną gorgonzolą i szalotką pokrojoną w krążki. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 160–170°C. Podawaj z bazylią.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nadzienie jest dobre, ale ciasto jest okropne. Bez smaku i bardzo się rozpadło
Tłumaczenie automatyczne
Piekłam 2 godziny i nie wyszło. Nadzienie smakuje wyśmienicie, jednak ciasto po „upieczeniu” kruszy się
Tłumaczenie automatyczne
Nie piekłam zbyt długo i nadal nic wielkiego
Tłumaczenie automatyczne