Sandacz ze szpinakiem, migdałami i jabłkami
- 15 min.
- 9 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Uwielbiasz ryby, ale nie przepadasz za karpiem? W tym roku postaw na wigilijnym stole sandacza.
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 83Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 504 Kcal
- 45 g białek
- 32 g tłuszczów
- 9 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
Najpierw przygotuj sałatkę. Pomidorki cherry przepołów, szpinak niedbale posiekaj, jabłko pokrój w cienkie plasterki.
2
Składniki wymieszaj w salaterce, dodaj płatki migdałowe, polej dressingiem przygotowanym z 2 łyżek oliwy, 1 łyżki balsamico i 1 łyżki syropu klonowego.
3
Sandacza opłucz, osusz i natrzyj kminkiem, pieprzem i solą.
4
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i masło.
5
Rybę, skórą w dół, obsmażaj na średnim ogniu przez 4 minuty. Następnie obróć filety i smaż przez kolejne 5 minut, po czym natychmiast zdejmij z ognia.
Nasza rada
Do sandacza z sałatką możesz podać quinoę, ryż albo bulgur.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetna sałatka, wspaniale komponuje się z rybą, do sałatki dodałam soli i pieprzu, zakwasiłam limonką i posypką!
Tłumaczenie automatyczne