
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Do dużego garnka wlej wodę i doprowadź ją do wrzenia. W międzyczasie oczyść ziemniaki za pomocą szczoteczki, ale nie obieraj ich.
Kiedy woda w garnku zacznie wrzeć, osól ją, wrzuć ziemniaki i zmniejsz ogień. Gotuj do miękkości (potrwa to ok. 15–25 minut, w zależności od wielkości ziemniaków).
W międzyczasie przygotuj winegret: drobno posiekaj czosnek niedźwiedzi i wymieszaj go z oliwą, musztardą pełnoziarnistą, solą i pieprzem. Drobno posiekaj dymkę, a rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.
Odcedź ugotowane ziemniaki, pokrój je i wymieszaj z sosem. Dodaj posiekaną dymkę i rzodkiewki. Dobrze wymieszaj.
Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do dania głównego. Sałatka wyśmienicie smakuje z pieczonym kurczakiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry. Nie miałam czosnku dzikiego, więc zastąpiłam go rukolą.
Tłumaczenie automatyczne
Niesamowite połączenie składników i jeszcze lepszy smak ❤️
Tłumaczenie automatyczne
Doskonała, lekka sałatka. Zdecydowanie nie robiłem tego po raz ostatni :)
Tłumaczenie automatyczne