![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Czerwoną soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zwykle wystarczy 10-15 minut).
Jajka ugotuj na półtwardo (ok. 6-7 minut) lub na twardo (9-10 minut). Nerkowce upraż na suchej patelni.
W misce wymieszaj ugotowaną soczewicę, ciecierzycę, fasolę, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę podziel na 2 porcje, każdą z nich udekoruj roszponką, posiekaną dymką i prażonymi nerkowcami. Na koniec na każdej porcji ułóż przekrojone jajko i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Porcja na pierwszy rzut oka wydawała się mała, ale byłem zaskoczony, jak bardzo była sycąca. Bardzo dobry i szybki przepis.
Tłumaczenie automatyczne
Super, robię to regularnie
Tłumaczenie automatyczne