
Jemy zdrowo i smacznie

Czerwoną soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zwykle wystarczy 10-15 minut).
Jajka ugotuj na półtwardo (ok. 6-7 minut) lub na twardo (9-10 minut). Nerkowce upraż na suchej patelni.
W misce wymieszaj ugotowaną soczewicę, ciecierzycę, fasolę, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę podziel na 2 porcje, każdą z nich udekoruj roszponką, posiekaną dymką i prażonymi nerkowcami. Na koniec na każdej porcji ułóż przekrojone jajko i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Super, robię to regularnie
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
idealna sałatka
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego