SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 333 Kcal
  • 33 g białek
  • 15 g tłuszczów
  • 15 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj patelnię żaroodporną.

2

Pokrój bagietkę w grubą kostkę i opiecz ją na suchej patelni (3–4 minuty na wolnym lub średnim ogniu). Przesyp grzanki do innego naczynia i odstaw.

3

Oczyść patelnię i na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Zwiększ ogień, włóż na patelnię oczyszczoną pierś kurczaka i smaż przez 1–2 minuty z każdej strony.

4

Następnie wstaw patelnię do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 190–200°C przez 10–15 minut.

5

Wyjmij patelnię i odstaw mięso na 10 minut. Po przestygnięciu pokrój je w cienkie plastry.

6

W międzyczasie umyj sałatę, porwij ją lub pokrój na kawałki i ułóż w salaterce lub na paterze.

7

Przygotuj dressing. Wlej wszystkie składniki do wysokiego naczynia i zmiksuj je blenderem ręcznym na gładki sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

8

Polej dressingiem sałatę i wymieszaj. Ułóż na sałacie grzanki, pieczonego kurczaka i wióry parmezanu. Podawaj od razu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

d_koritq
23. września 2024

Eva Kopřivová
21. lutego 2024

Dziękuję bardzo

Tłumaczenie automatyczne

rg5btyrm6n@privaterelay.appleid.com
07. stycznia 2024

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu