![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidora pokrój w kostkę.
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zwykle wystarczy 15 minut gotowania pod pokrywką na wolnym ogniu, w 1,5-2 razy większej ilości wody niż ilość ryżu). Ryż brązowy będzie gotował się dłużej, przez ok. 25-35 minut.
W międzyczasie przygotuj potrawkę z ciecierzycy. Najpierw na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i smaż ją przez 2 na wolnym ogniu, aż się zeszkli.
Do cebuli dodaj 1 łyżkę przecieru pomidorowego, ugotowaną ciecierzycę i pokrojonego pomidora. Duś przez 5 minut na wolnym ogniu.
Na koniec dodaj ½ łyżeczki pieprzu cayenne i 1 łyżeczkę słodkiej mielonej papryki. Wymieszaj i podlej sos śmietaną sojową. Następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez kolejnych 5 minut na wolnym ogniu.
Gotową potrawkę podawaj z ryżem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
.
Tłumaczenie automatyczne
Super szybki i smaczny posiłek, który Cię syci. Z pewnością nie gotowałem po raz ostatni!
Tłumaczenie automatyczne
Dodałam mleko kokosowe, dodałam curry, kurkumę i jest pyszne.
Tłumaczenie automatyczne