SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidora pokrój w kostkę.

2

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zwykle wystarczy 15 minut gotowania pod pokrywką na wolnym ogniu, w 1,5-2 razy większej ilości wody niż ilość ryżu). Ryż brązowy będzie gotował się dłużej, przez ok. 25-35 minut.

3

W międzyczasie przygotuj potrawkę z ciecierzycy. Najpierw na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i smaż ją przez 2 na wolnym ogniu, aż się zeszkli.

4

Do cebuli dodaj 1 łyżkę przecieru pomidorowego, ugotowaną ciecierzycę i pokrojonego pomidora. Duś przez 5 minut na wolnym ogniu.

5

Na koniec dodaj ½ łyżeczki pieprzu cayenne i 1 łyżeczkę słodkiej mielonej papryki. Wymieszaj i podlej sos śmietaną sojową. Następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez kolejnych 5 minut na wolnym ogniu.

6

Gotową potrawkę podawaj z ryżem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Evelin Szikora
11. kwietnia 2024

Daniela Strohschneider
03. marca 2024

Nikoláska
01. marca 2024

świetny sos

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu