
Jemy zdrowo i smacznie

Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Posiekaj dymkę w drobne plasterki i smaż ją przez 2 minuty.
Dodaj ryż i smaż, aż się zeszkli.
Dodaj puree z dyni, kurkumę, sól, chili i oregano. Smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej ok. 100 ml bulionu warzywnego. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały bulion i podlej kolejnymi 100 ml. W ten sposób zużyj cały bulion i duś ryż do miękkości. Jeżeli nie masz wystarczająco dużo bulionu, możesz użyć wody.
Wymieszaj gorące risotto z ricottą i klarowanym masłem. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dodałam na wierzch dodatkowy ząbek czosnku i parmezanu i było pyszne 😁
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
doskonała, wreszcie dynia inna niż jako zupa
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego