![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Posiekaj dymkę w drobne plasterki i smaż ją przez 2 minuty.
Dodaj ryż i smaż, aż się zeszkli.
Dodaj puree z dyni, kurkumę, sól, chili i oregano. Smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej ok. 100 ml bulionu warzywnego. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały bulion i podlej kolejnymi 100 ml. W ten sposób zużyj cały bulion i duś ryż do miękkości. Jeżeli nie masz wystarczająco dużo bulionu, możesz użyć wody.
Wymieszaj gorące risotto z ricottą i klarowanym masłem. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zamiast ricotty miałam lekko rozgotowaną mozzarellę bez laktozy (174g) i było dobre😁 na ryż długoziarnisty bulion wyszedł 900ml☺️
Tłumaczenie automatyczne