
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Posiekaj dymkę w drobne plasterki i smaż ją przez 2 minuty.
Dodaj ryż i smaż, aż się zeszkli.
Dodaj puree z dyni, kurkumę, sól, chili i oregano. Smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej ok. 100 ml bulionu warzywnego. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały bulion i podlej kolejnymi 100 ml. W ten sposób zużyj cały bulion i duś ryż do miękkości. Jeżeli nie masz wystarczająco dużo bulionu, możesz użyć wody.
Wymieszaj gorące risotto z ricottą i klarowanym masłem. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ośmielę się powiedzieć, że umiem gotować. Mój mąż powiedział, że to najlepsze jedzenie jakie ode mnie jadł. Naprawdę nigdy nie jadłem lepszego risotto. To było absolutnie wspaniałe.
Tłumaczenie automatyczne
bardzo dobre, dodałam tylko pół łyżeczki chili, bo 1 łyżeczka to dla mnie za dużo :). Zamiast ricotty użyłam serka Philadelphia i kawałka wiązówki :)
Tłumaczenie automatyczne